Puhelinnumero

+358503378360

Sähköposti

info ätmerkki lujalempea.fi

Tarinaa omasta liikuntataustastani: miksi ymmärrän aloittelijaa erittäin hyvin?

Olen aloittanut aktiiviliikunnan joskus reilut kymmenen vuotta sitten lähes nollasta. Liikuntataustani on tanssimisessa, aloitin aikoinaan (noin 11,5 vuotta sitten 😉 ) ”oikean” liikuntaharrastuksen löytämällä minulle mieluisan lajin, eli tanssimisen. Aloitin siis vasta silloin (vähän alle parikymppisenä) säännöllisen liikkumisen arkiaktiivisuuden lisäksi. Sitä ennen liikuntani oli ollut koiran kävelyttämistä ja pyöräilyä hyötyliikuntana.

Tanssiminen toimi minulle porttina liikunnan hyvää tekevään maailmaan. Tanssiharrastus antoi minulle hyvän kuntopohjan ja kehotietoisuuden muulle liikunnalle sekä uskalluksen harrastaa liikuntaa. Tämä oli tärkeää ei-niin-liikunnalliselle nuorelle aikuiselle, niin kuin minä olin. Sain tanssimisesta onnistumisen kokemuksia sopivan sallivassa ilmapiirissä, tämä kohensi nuoren Minän itsetuntoa. Tanssin harrastamisesta siirryin reilussa vuodessa ohjaajakoulutuksiin ja niissä oman kehon sekä yleisesti ihmiskehon luonnollinen liike ja anatomia tulivat ensimmäisiä kertoja tutuksi. Anatomia onkin sitten tullut kerrattua sen jälkeen monta kertaa eri koulutusten yhteydessä 🙂

Tanssiminen vei siis mukanaan, siirryin kahdessa vuodessa harrastamisesta opettamiseen. Nautin tanssimisesta ja sen opettamisesta ja sain siitä niitä liikunnan ”kiksejä”. Liikunnan ilon jakaminen oli myös parasta siinä hommassa. Tanssimisesta tuli osa identiteettiäni ja henkireikäni: sanoin yhdessä koulutuksessa kouluttajalle, että jos en olisi harrastanut tanssia, minulla ei olisi ollut elämäntarkoitusta. Opetin tanssia kokonaiset viisi ja puoli vuotta, kunnes kyllästyin. Sen jälkeen siirryin enemmän aerobiseen harjoitteluun (eli siis maalaiskielellä lenkkeilyyn…), sekä hurahdin kuntosaliharjoitteluun ja joogaan. Ilman tanssiharrastustaustaa ja puolisoni tukea en olisi silloin uskaltanut aloittaa kuntosaliharjoittelua. Kannattaa siis löytää ”oma juttunsa” ja/tai pyytää jotain tuttua tai läheistä tsemppariksi ja turvaksi matkallesi tai palkata itsellesi valmentaja tueksi.

Olen oppinut näiden yli kymmenen vuoden aikana, että liikunnan maailma on todella monimuotoinen, jokaisen täytyy vaan löytää oma tiensä (laji, tapa) päästäkseen alkuun. Kaikille ei sovi lenkkeily tai vaikka saliharjoittelu tai ilmajooga tai mitä näitä nyt onkaan… minulle sopivien liikuntalajien löytäminen on kuitenkin tuonut hyviä asioita ja etenkin terveyttä elämään, joten haluan tsempata muitakin kokeilemaan ja etsimään omia tapoja liikkua. Ymmärrän myös aloittelevaa liikkujaa, koska minulla on kokemusta monenlaisen liikunnan aloittamisesta aikuisella iällä.

Takanani on siis yli 11 vuotta liikunnallista taustaa, joista 6,5 vuotta tanssia (ohjaanana sekä harrastajana), 5,5 vuotta kuntosaliharjoittelua ja 4,5 vuotta joogan harrastajana. Yleisesti liikunta on ohjannut elämääni niinkin paljon, että olen uudelleenkouluttanutunut liikunta-alalle ja todennut, että siellä haluan työskennellä. Homma alkoi muuttua ammattimaisemmaksi vuosien 2014–2016 aikana. Syksyllä 2014 aloitin liikunnan ammattitutkinnon opiskelun silloisen työni ohella ja vuonna 2016 päätin tehdä unelmistani totta ja ilmoittauduin Trainer4You:n Personal Trainer –koulutusputkeen. Sain liikunnan ammattitutkintoni valmiiksi syksyllä 2016 ja valmistuin Personal Traineriksi tammikuussa 2017.  Koulutukset on siis käyty ja työt alkaneet sekä etenkin: ovat edessäpäin. Myös vanha tanssiharrastus on alkanut taas kiinnostamaan, olen aloittanut ohjaamaan tanssiakin taas uudelleen tauon jälkeen. ^_^ (tervetuloa keskiviikkoisin klo 17 Tanssittamolle tanssitunneilleni, tunnit pyörivät 21.6. saakka).

Related Post